sufletdeinger

Switch to desktop Register Login

Model solicitare de sponsorizare

           

Asociatia „SUFLET DE INGER”

Bucuresti, Romania

RAF Nr. 92/10.08.2010

CUI 27310879

Tel: 074812606 

 

Către ______________________________, in atentia domnului ________________________

 

 

                    Stimate domn,

 

       Asociatia „SUFLET DE INGER”, a fost constituita in vederea apararii drepturilor copiilor cu probleme de integrare sociala respectiv copii cu nevoi speciale, copii abandonati, abuzati, fara sanse la o educatie sau tratament corespunzator. Proiectele asociatiei au la baza solutii de integrare, ajutor material pentru o sansa egala la educatie si tratament. Cunoscând interesul companiei dumneavoastră pentru implicarea activă în cadrul societăţii civile din România, sperăm să vă avem ca parteneri la acest demers.

     

     Suntem o organizaţie apolitică, non-guvernamentală şi non-profit, atestată la nivel oficial, numarul membrilor fiind de 40 de copii. Primele proiecte au vizat ajutorarea cu rechizite la inceperea anului scolar a unor copii din familii defavorizate, strangere de fonduri pentru un copil cu nevoi speciale si cu afectiuni oftalmologice care necesita interventie chirurgicala, asigurarea tratamentului prenatal si a unui ajutor lunar postnatal pentru o tanara mamica de conditie materiala precara, ajutoare de urgenta pentru copii cu nevoi speciale, elevi sau studenti dotati dar din familii cu venituri foarte mici, mame aflate in dificultate.

 

     Oferim servicii de consultanta si decontare privind asistenta medicala si de tratament specializat de stricta necesitate pentru persoanele cu sindrom down. De asemenea sunt incluse vizite la medici neuropsihiatri, cardiologi, oftalmologi, ortopezi in functie de particularitatile cazului respectiv.

                                                                                             

     Avem in derulare un program de asigurare servicii de logopedie saptamanale pentru un numar de 10 copii cu sindrom down, sedinte saptamanale alte terapii pentru inca 2 copii, tratament medicamentos lunar pentru inca 1 copil, sedinte saptamanale inot pentru 2 copii, pregatire scolara pentru bac pentru un copil dintr-o familie defavorizata, de strangere de fonduri pentru completarea unei burse Erasmus pentru un student bursier in sistemul de stat.

 

    In stadiul de finalizare avem proiecte constand in asigurarea de servicii de terapie ocupationala, cursuri de dans, cursuri de terapie Tomatis.

 

      Avem in proiect infiintarea unui centru de recuperare si a unei gradinite in sistem privat, ambele pentru o mai buna integrare a copiilor cu nevoi speciale in invatamantul primar de masa.

 

      Colaboram cu Fundatia Special Olymipcs Romania si UNEFS la un proiect de integrare prin sport -„Sportivi tineri”-a copiilor cu nevoi speciale cu varste intre 2 si 8 ani, dupa varsta de 8 ani fiind eligibili pentru participarea la competitii. Suntem deschisi catre colaborari cu alte organizatii care urmaresc scopuri similare.  

 

      Prin prezenta va solicitam ajutorul pentru un program de terapie Tomatis pentru un nr de 10 copii cu sindrom down. Cursul consta in terapie prin muzica, durata este de 3 luni si l este de 2200 lei per copil.

 

Metoda de Terapie Tomatis se bazează pe sesiunile individuale de audiţie în care se foloseşte un echipament special, numit Solisten, ce acţionează asupra muşchilor urechii interne, stimulează creierul şi energizează dezvoltarea sistemului nervos. Terapia Tomatis poate schimba vieţi, prin echilibrarea balanţei emoţionale. Aceasta terapie te învaţă să asculţi, pentru a comunica mai bine si pentru a-ţi îmbunătăţi relaţia cu tine însuţi şi cu cei din jur. Terapia Tomatis priveşte omul în totalitate, trup şi suflet, holistic, într-o perspectivă completă şi echilibrată.

                                                                                   

                                                                                                                               Cu stimă,

                                                                                                                        Paula-Alexandra TOMA

                                                                                                                        Director asociatie